Squalane


Ahojte :)
Mala som možnosť, vďaka môjmu kontu na instagrame @mommystelli testovať niekoľko produktov. Medzi prvými bol tento olej Squalane. Takže čo vlastne Squalane je? Dovolila som si skopírovať text z ich webu www.squalane.sk aby ste mali predstavu,čo vlastne Squalane je a kde si ho môžete zakúpiť za vynikajúcu cenu 14,90.

Squalane

ČO JE SQUALANE
Z dermatologického hľadiska hlavnou charakteristikou squalanu je jeho kvalita ako zmäkčovadlo s výnimočnými absorpčnými a hydratačnými vlastnosťami. Rýchlo preniká do pokožky a nezanecháva žiadne mastné zvyšky za sebou, preto je vhodný pre všetky typy pleti vrátane suchej, citlivej, mastnej a problematickej.
KLINICKÉ ŠTÚDIE:
  • Je klinicky dokázané, že po 28 dňoch  pravidelného používania zvyšuje hladinu vlhkosti pokožky až o 50% a viditeľne redukuje vrásky a jemné línie.
  • Znižuje začervenanie a upokojuje podráždenie, preto je ideálne riešenie pre ľudí náchylných na ekzém, psoriázu, rosaceu a dermatitídu.
VÝHODY:
Silný antioxidant  / Bez parfémov  / Nekomedogénny / Nedráždi / Multifunkčný / Hypoalergénny
  • Ideálny pre všetkých, ktorí sa boja ťažkých a mastných pleťových olejov.
  • Má antibakteriálne vlastnosti
  • Hydratuje suchú pokožku, poskytuje úľavu dehydrovanej pleti.
  • Pomáha vyrovnať produkciu kožného mazu mastnej pleti.
  • Zosilňuje regeneráciu buniek, ich okysličovanie a zvyšuje rast nových buniek.
  • Chráni pokožku pred UV žiarením čím pomáha predchádzať tmavým škvrnám.
  • Má schopnosť znižovať poškodenie pokožky zapríčinené počasím ako je suchosť z chladného počasia alebo opálenie slnečným žiarením, ktoré predstavuje až 90% príznakov predčasného starnutia. Preto je obzvlášť vhodný pre ľudí, ktorí trávia veľa času na slnku.

Prečo používať Squalane?

Squalane je potrebný pre našu kožu, aby ju udržiaval hydratovanú a bez vrások. Je to zabudovaný hydratačný prostriedok v tele. Vedeli ste, že naše telo produkuje malé množstvo squalenu a jeho najvyššia koncentrácia je v kožných lipidoch? Vedeli ste, že čím sme starší, sa produkcia squalenu drasticky znižuje a jeho nedostatok vedie k drsnej koži, náchylnej na starnutie a sucho?
Štúdie ukázali, že squalene sa tvorí do 25. veku života a potom jeho tvorba, medzi 30. – 40. vekom života, výrazne klesá. Náš olivový squalane je veľmi kompatibilný s pokožkou človeka a je úplne bezpečný v starostlivosti o pleť. Keď zaradíme squalane do pravidelnej starostlivosti o pleť, tak len pár kvapkami doplníme jej prirodzenú vlhkosť a udržujeme si mladistvý vzhľad.
UNIKÁTNA VLASTNOSŤ: Squalane nevytvára povrchovú bariéru na koži, podobne ako iné oleje. Squalane je tak ľahký, rýchlo absorbujúci olej, že nenarúša vstrebávanie iných produktov. Vzhľadom na jeho celkovú stabilitu a nedostatočnú chemickú reaktivitu, vôbec nereaguje s inými aktívnymi zložkami kozmetických prípravok. Nezaťažuje pokožku, ale jej dovoľuje voľne dýchať.

Moja recenzia :
Ja som používala olejček ráno aj večer, na odlíčenú pokožku. A musím povedať,že je skvelý. Veľmi jemný, ľahko sa vpije do pokožky a necháva jú napnutú ,vyživenú a mladistvú. Nezanecháva ju mastnú,akoby ste si mohli myslieť. Preniká do pokožky a zmakčuje ju. Ja osobne mám zmiešanú až mastnú pleť a mohlo by sa zdať, že pre môj typ pleti nie je vhodný. Opak je však pravdou. Squalane je vhodný pre všetky typy pleti. Nemusíte ho používať iba na pleť, je možné ho použiť ako na ruky,tak aj nechty, poprípade dekolt alebo suché miesta na lakti,dokonca aj na končeky vlasov
. Má naozaj všestranné využitie. Ja už som si z toho urobila taký rituál vždy po odlíčení a vyčistení pleti som si olej naniesla a neskôr dala nočný krém.Ráno zase denný a použila to ako podklad pod make up a úplne to dostačovalo:) Som veľmi spokojná s týmto olejčekom a určite nemám posledné balenie. Ak ste ešte tento produkt neskúšali, vrelo Vám odporúčam, zmeňte to. Vaša pleť sa Vám odvďačí.
Pleť máme iba jednu,takisto ako naše telo. Mali by sme sa o ne príkladne starať a dopriať im to najlepšie :) Ďakujem veľmi pekne za možnosť vyskúšania tohto Elixíru krásy :)

Komentáre

Obľúbené príspevky